EB-ORVOS-LÓ Bt.
Állatorvosi Rendelő

Oltások

Az oltások megbízható védelmet nyújtanak számos fertőző betegséggel szemben. A növekedő fiatal állatok számára ajánlott oltásokat célszerű beadni. A veszettség oltás továbbra is kötelező kutyák számára ! Megjelentek új védőoltások kutya közösségek látogató kedvencek számára.

Az állatorvosi oltások célja

Vannak ajánlott oltások kölyök állatok részére melyek alkalmazása biztosítja az egészséges fejlődésüket. A kutyák veszettség elleni védőoltás első alkalommal a 3. és 4. élet hónap között szükséges, majd 6 hónap múlva és 12 havonta ismételve.

Az alap immunizálás jelenti a kölyök állatok két hetenként történő sorozat oltását és az első veszettség elleni védőoltást ( kutyáknál ) .

Az alap immunizált kutyák és macskák esetében feltétlenül tanácsos és ajánlott az évenkénti frissítő oltás. Ezeket általában kombinált formában alkalmazzuk.

 A kutya közösségbe járó (pl. játszóközösség, kutyaiskola) kedvencek számára ajánlatos a  kennel-köhögés elleni vakcina alkalmazása.

Fontos megemlíteni, hogy minden beadott oltás után csak 7-10 nap múlva kezd el  megjelenni a védettség.

Az egyes oltások között eltelt idő optimálisan 14 nap , mivel az oltást követő 1-7 napban (negatív fázisban) nem számíthatunk megfelelő védettségre.

Bejelentkezés