EB-ORVOS-LÓ Bt.
Állatorvosi Rendelő

Chippel való megjelölés

A kutyatartók jogszabályi kötelezettsége a kedvencük élethosszig tartó, egyedi megjelölése, ami sok eltűnt, elszökött, eltulajdonított állat egyedüli esélye arra, hogy visszakerülhessen eredeti gazdájához.

Az állatorvosi chippel való megjelölés célja

Ez a megjelölés legkésőbb az első veszettség-oltáskor szükséges a 4. élet hónapban. Természetesen a tulajdonos kérheti ezt megelőzően is. Mi ezt a beültetést elvégezzük fájdalom mentesen, ingyenes adminisztrációval, adat korrekcióval együtt.

A bőr alá ültethető mikrochip egy nagyjából rizsszem méretű adathordozó eszköz, amelyet az állat egyedi megjelölésére használnak és egy speciális vonalkódot – számsort  tartalmaz, ami kizárólagos és egyedi.

A mikrochip semmilyen kárt nem okoz az állatban, mivel az nagyon apró , rizsszem méretű és teljességben szövetbarát anyagból készül. 

Nem mellesleg a chip és az  általa rögzített információk  elengedhetetlen feltételei a külföldre történő utazáshoz,  az állat útleveléhez.

Az állatba beültetett mikrochip alapján bárhol a világon be tudják azonosítani az elveszett kutyát. Sőt az állat legfontosabb adatai is hozzá férhetőek. A leolvasáshoz microchip scannerre van szükség.

A chip  kötelező biztonsági és védelmi rendszert jelent a kis kedvencek részére. Ellentétben a bilétás nyakörvvel ami bármikor elveszhet vagy levehető az állatról, véletlenül vagy szándékosan.

Bejelentkezés