Eb-Orvos-Ló

Állatorvosi Rendelő

 2225 Üllő Ecseri út 1.

 (20)556-4430  Dr. Rudó József

 (30)857-0918 dr. Katona  Beatrix

 H-P 16:00 - 18:00 Sz 09:00 - 11:00

 H-P 15:30 - 17:30 Sz Telfonos ügyelet

Teljes vérkép és enzimkémiai vizsgálat és egyes betegségek gyors szerológiai vizsgálata történik rendelőnkben, melyek eredményét a kedves gazda még az nap , rendelési időben megkaphatja. A teljes vérvizsgálat során kvalitatív , kvantitatív vérkép és klinikai-kémiai vérkép felállítása történik. Ezek a vizsgálatok a gyors, pontos diagnózist segítik elő.

Ezek a vérvizsgálatok szükséges a műtétek előtt, hogy lássuk az állat milyen állapotban van, és altatható e az állat. Sok esetben fertőző betegségeknél, a vérkép megmutatja, hogy az állat a fertőzés milyen stádiumában van, és milyen paraméterváltozások történtek a szervezetben . Kullancsok által terjesztett Babesiosis a kutyákra nagyon veszélyes és kiemelt fontosságú a gyakorisága miatt,- mely megbetegedést egy egysejtű parazita okoz, ami a kutya vörösvérsejtjeiben élősködik, és szétrobbantja azokat. A célzott vérvizsgálat során látszódik az értékek jellegzetes eltolódása.

A komplex vérvizsgálat fontos lehet még az idős kutyák általános állapotának vizsgálatánál is, ami megmutatja a máj, vese, hasnyálmirigy állapotát, és ha szükséges diéták és kezelések elvégzését.

Lehetőség van még gyorstesztek elvégzésére is :macskák esetében FIP, FeLV, FIV fertőzés vérből való meghatározására.

Szívférgesség, babéziózis kimutatása vérkeneten.